Карпатська кухня: що скуштувати в Карпатах?

Відпочинок в Карпатах - це не тільки красиві гори, затишні дерев'яні котеджі та гірське повітря. Важливим фактором всенародної любові до Карпатам є карпатська кухня. 


Дари щедрої карпатської природи - гриби, ягоди, форель.

Кожен турист, що приїжджає відпочивати в Карпати, начувся про особливості місцевої кухні. На Прикарпатті та Закарпатті кулінарні традиції відрізняються: перша воліє страви з картоплі, друга - з кукурудзяної крупи і борошна. У Прикарпатті обов'язково потрібно спробувати грибну юшку, уху, смажену картоплю по-домашньому, маленькі голубці, деруни, смажену форель, млинчики з чорницею і ожиною. У Закарпатті рекомендуємо насолодитися смаком і ароматом баноша, токана з бринзою, бограш.

Найпопулярнішим у карпатській кухні супом є грибна юшка.

На друге замовте форель.


Свіжозловлена ​​рибка, щедро полита лимонним соком, смажиться з цибулею на великому вогні. Виходить смачна хрустка скоринка, а під нею - ніжне ароматне м'ясо. Наїстися смаженої фореллю неможливо, зате нею можна насолоджуватися! Так форель можуть готувати тільки кухні Західної України.

Карпатські деруни надзвичайно смачні, напевно, місцеві кухарі знають якісь секрети. Величезні порції апетитних золотистих млинчиків з тертої картоплі подають зі сметаною, з грибами і часником іноді з домашньою кров'яної ковбасою.


Напої і десерти


Повноцінний обід не буває без напоїв та десертів. І тут карпатським ресторанам, колиб та кафе є чим здивувати гостей. Найсмачніше живе пиво у своєму житті ми пили не в Празі або Мюнхені. В Яремче, ресторан в самому центрі містечка. Микуличинське пиво, замовлене офіціантові, стало, поряд з дерунами, справжнім цвяхом програми.


Ну і звичайно не можливо обійти увагою горезвісний журавлинний морс або яблучно-грушевий узвар!


Всім приємного відпочинку і апетиту!

P.S.

Гуцульська кухня вирізняється простотою страв і, водночас, їх оригінальністю. Найбільш вживані продукти – картопля, гриби, бринза – овечий сир, який виготовляють пастухи на гірських пасовищах. Раніше на високогір’ї гуцули жили в незвичайних житлах – колибах. Це дерев’яні будівлі круглої форми з дахом у формі конуса. Тепер такі споруди можна зустріти не лише в горах. У наш час колиби – це невеличкі ресторанчики, які пропонують гостям справжню національну їжу: домашні копченості, банош, кремзлики, кнедлі та інші страви. Широко представлена українська кухня: борщ, деруни, вареники. Багато страв угорської, словацької і єврейської кухні. А якщо Ви забажаєте чогось звичного – Вам запропонують європейську кухню.

Немає коментарів
Додати коментар