Майстер-клас по приготуванню грибної юшки з карпатських білих грибочків.

Карпати ... Неймовірна атмосфера свободи і чистоти особливого колориту. А куди без смачної карпатської кухні?


Просимо вашій увазі смачну грибну юшку.


Завдяки різноманітності карпатської кухні грибна юшка може готуватися по-різному навіть в одному і тому ж селі. Кожна господиня використовує свій власний рецепт приготування тієї чи іншої страви.


Найбільш часто грибна юшка готується з білими грибами, які також використовуються для приготування численних карпатських страв як в свіжому, так і в сушеному вигляді.


Вам знадобиться:

  • 100 грам сушених білих грибів
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • 4-5 картоплин
  • мука
  • 2 зубчики часнику
  • зелень
  • сіль, перець
  • соняшникова олія
  • сметана 

Гриби замочити на ніч, вранці віджати і нарізати. Воду, в якій замочували гриби проціджуємо. У каструлю наливаємо холодну воду, додаємо процеженную грибну воду, додаємо грибочки і ставимо на плиту.


Як тільки закипить, може піти піна, яку потрібно акуратно прибрати шумівкою. Зменшуємо вогонь і залишаємо варитися гриби приблизно на 30-40 хвилин. Натираємо на крупній тертці моркву, картоплю чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.
Розігріваємо сковорідку, обсмажуємо на соняшниковій олії дрібно нарізану цибулю, потім додаємо моркву і обсмажуємо все разом приблизно 5 хвилин.


Додаємо до грибів картоплю і варимо хвилин 15 на повільному вогні. Потім додаємо цибулю і моркву і продовжуємо томити юшку під закритою кришкою ще на протязі 10 хвилин.


На сухій сковороді обсмажуємо 2 ст ложки борошна до світло коричневого. Додаємо її в каструлю, перемішуємо, солимо, перчимо.


У рецепті, який мені дали присутній часник, тому я чищу 2 зубчики часнику, відвалів його на чеснокодавилке і додаю в юшку.
Закриваємо кришкою і залишаємо настоюватися на годину мінімум (чим довше тим смачніше).


При подачі посипаємо зеленню і додаємо сметану.

Смачного Вам !!!

Немає коментарів
Додати коментар