ТОП-10 КОРИСНИХ ТРАВ ДЛЯ ЧАЮ, ЯКІ МОЖНА ЗУСТРІТИ В ПОХОДІ КАРПАТАМИ.


  1.  ШИПШИНА - допомагає від застуди. На склянку чаю потрібно розім'яти і очистити від волосків 6-8 плодів. Залити холодною водою, довести до кипіння і настоювати 10-15 хв. Довго кип'ятити шипшину не можна - руйнується вітамін С.
  2. КРОПИВА - загальнозміцнюючі і сечогінні властивості. Міцно заварений чай з кропиви - гарне проносне. У киплячу воду опускаємо свіже листя кропиви і даємо прокипіти 3-5 хвилин.
  3. ЧАЙ З ЛИСТЯ СУНИЦІ - допомагає при запаленні слизових
    оболонок (можна полоскати горло міцним відваром), при порушенні роботи шлунка і кишечника (особливо при проносах). Для чаю подрібнюємо листя суниці, заливаємо окропом і настоюємо 5-8 хвилин.
  4. ЛИПА - від застуди і просто смачно. Особливо, якщо є мед. Для приготування чаю заваріть в казанку жменю липового цвіту і настоюйте 15-20 хв.
  5. ІВАН-ЧАЙ - відмінно тонізує і піднімає імунітет. Чай зазвичай готують із сушеного листя, але можна заварити і зі свіжого.
  6. МЕЛІССА - знижує тиск і заспокоює. Заварюємо листя окропом і настоюємо 5-10 хвилин.
  7. РОМАШКА - володіє цілим набором лікарських властивостей, протизапальну, кровоспинну, антисептичну, болезаспокійливу, потогінну .Всього не перерахуєш. Вранці пити не рекомендується через заспокійливі ​​дії. Кидаємо в киплячу воду квітки ромашки і кип'ятимо 10-15 хвилин.
  8. М'ЯТА - теж вечірній варіант. Заспокоює, допомагає при головному болю. Кидаємо і киплячу воду листя і настоюємо 5-10 хвилин.
  9. ЗВІРОБІЙ - природний антидепресант. Але свіже листя заварювати не варто, вони не мають ні смаку, ні запаху. Тільки висушені - кидаємо в окріп і настоюємо близько 15 хвилин.
  10. ЧЕБРЕЦЬ - ранковий чай, бадьорить і тонізує. Гілки свіжого чебрецю кидаємо в окріп і настоюємо 5-10 хвилин.
Немає коментарів
Додати коментар